DARI BENCI , MENJADI CINTA ; DRAMA BERSIRI MR. BIBIK MULA MENGAMBIL HATI PENONTON

DARI BENCI , MENJADI CINTA ; DRAMA BERSIRI MR. BIBIK MULA MENGAMBIL HATI PENONTON

See the source image

DRAMA bersiri Mr. Bibik yang menampilkan gandingan mantap pelakon tanah air kita  Saharul Ridzwan dan Zara Zya yang akan disiarkan di slot Akasia TV3 , menggantikan ‘ Wifi Sebelah Rumah ‘ dan ‘ Semanis Senyumanmu ‘ yang bakal berakhir pada 28 Oktober ini . Ini sudah pasti akan menjadi drama yang ditunggu-tunggu oleh peminat drama melayu Malaysia , lebih-lebih lagi dengan gandingan dua pelakon terhandal Malaysia .

Drama bersiri 20 episod ini diinspirasikan daripada novel karya Aein Dhiyauddin , yang turut menggunakan tajuk yang sama seperti dramanya , akan mengisi slot Akasia bermula 29 Oktober 2021 , setiap hari Isnin sehingga jumaat , tepat pukul 7.00 malam . Bukan sahaja disiarkan di TV3 , ia juga akan ditayangkan melalui penstriman iQIYI pada hari yang sama , namun akan disiarkan selepas siaran di TV3 , iaitu pada pukul 8.00 malam .

Bukan sahaja menampilkan Saharul Ridzwan dan Zara Zya sebagai senarai pelakon , drama ini juga dibintangi oleh para pelakon lain terkenal yang lain . Antaranya adalah seperti Raja Afiq , Roy Azman , Liza Abdullah , Dayang Areeda , Anne Abdullah , Balkisyh Semundur Khan , Wanns Ahmad dan juga Sefik .

SINOPSIS MR. BIBIK

Mr. Bibik mengisahkan tentang Aulia (Zara Zya) . Aulia hampir mengamuk apabila Siti , kawan baiknya menghantar seorang lelaki untuk membersihkan kondonya . Bukan perempuan seperti selalu . Mujur Siti berjanji tidak akan mengenakan sebarang bayaran jika dia mengizinkan lelaki itu bekerja . Mr. Bibik , itu gelaran Aulia kepada lelaki itu .

Kali kedua Firas (Saharul Ridzwan) datang ke kondonya untuk membersihkan rumah , mereka ditangkap basah oleh ayah dan tunang Aulia . Tan Sri Halim , ayah Aulia memaksa mereka berdua menikah .

Aulia tidak rela bernikah dengan lelaki yang kerjanya hanya sebagai tukang bersih rumah . Firas juga tidak mahu bernikah dengan perempuan yang tidak pandai mengemas rumah sendiri . Namun jika sudah jodoh , mereka akan bersatu juga .

Mukhriz , bekas tunang Aulia tidak pernah rela tunangnya menjadi milik orang lain . Dia berusaha untuk memiliki Aulia semula .

Saat mereka berdua mula menjalin cinta , satu rahsia telah terbongkar sehingga menyebabkan Firas menghalau Aulia . Adakah Aulia diceraikan lalu kembali semula kepada Mukhriz ? Atau rahsia itu hanya rekaan semata-mata . Apakah rahsia tersebut yang membuatkan Firas sanggup menghalau Aulia ?

Akasia tv3

Ingin tahu dengan lebih lanjut ? Jangan lupa untuk saksikan drama Mr Bibik , terbitan Saphire Screen Sdn Bhd , bermula 29 Oktober 2021 , setiap Isnin sehingga Jumaat , jam 7.00 malam menerusi slot Akasia di TV3 dan perkhidmatan penstriman iQIYI !

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist